Home » Loslaten » Beren op de weg. Geef ze een knuffel

Beren op de weg. Geef ze een knuffel

door | 17 aug, 2021 | Loslaten

Neem bijvoorbeeld mijzelf. Omdat een jongetje bij mij ooit een spin achter in m’n trui had gestopt was ik niet gewoon bang maar panisch voor spinnen. Bij het zien alleen al ging ik letterlijk onderuit. Ging buiten staan wachten als er een in huis was en ik alleen thuis. Ik ben ooit op het aanrecht tegenover de gootsteen geklommen omdat ik er een in de spoelbak zag. Gevolg was dat ik in m’n angst er vanaf viel en m’n heup kneusde. Het werd een obsessie. Iedere keer vertelde ik mezelf dat spinnen eng waren en bij iedere gedachte werd de angst groter en de mogelijke gevolgen van alleen al de gedachte wat mij zou kunnen overkomen erger. Zelfs een plaatje bracht bij in paniek. De spin werd mijn grootste beer op de weg die tussen mij en mijn droom, een huis buiten met een moestuin en kippen in kwam te staan. Tot de dag dat ik besefte dat als ik m’n droom wilde leven ik iets aan m’n angst moest doen.
Met de Body Mind Release methode leerde ik mijn angst een plek te geven waarbij het niet meer de overhand neemt bij mij. Nee ik knuffel geen spinnen en als er eentje zit die groter is dan gemiddeld vraag ik nog om hulp, maar het beheerst mijn leven niet meer. Ik geniet nu van m’n moestuin. Kom ik er een tegen dan ga ik rustig even verderop verder. Maar ik blijf rustig en deal ermee.
Het leren omgaan met en het loslaten van mijn angst heeft ervoor gezorgd dat ik m’n vrijheid terug heb. Ik sta zelf weer aan het roer van de richting die ik wil gaan. In de drie jaar dat wij hier nu wonen heb ik zoveel teruggekregen wat ik in al die jaren verloren was. Ik doe mezelf niet meer tekort en geniet van alles wat ik teruggekregen heb door mijn angst los te laten.

Over mij

Blogs. Ik schrijf ze om voor jou herkenning te creëren. Schrijven helpt mij voor mezelf om gedachten op een rijtje te zetten. Teruglezen geeft mij vaak nieuwe inzichten. Daarom zet ik het als gecertificeerd e-coach ook in bij sommige trajecten. Een dagboek dat terug praat.

Gerelateerde artikelen

De strijd van te streng zijn voor jezelf

De strijd van te streng zijn voor jezelf

In ons streven naar succes, groei en geluk, kunnen we onbedoeld in de valkuil van te streng zijn voor onszelf terechtkomen. De druk om te voldoen aan hoge normen en verwachtingen kan ons vermogen om van het leven te genieten en onszelf te waarderen aantasten. In deze blog gaan we dieper in op hoe je dit kunt herkennen en stappen kunt ondernemen om mildheid en zelfzorg toe te laten.

lees verder
Je hart in een doosje doen

Je hart in een doosje doen

🎶Have yourself a merry little ChristmasLet your heart be light. From now on, your troubles will be out of sight🎶Je hoort het in veel liedjes op het moment. Even geen tijd voor zorg maar genieten. Was het maar zo eenvoudig. In deze blog neem ik je mee in een persoonlijk verhaal

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin