Home » Body Mind Release » De helende kracht van Kintsugi: Een hartverwarmend geschenk
Durf jij de helende reis naar je hart te maken?

De helende kracht van Kintsugi: Een hartverwarmend geschenk

door | 15 okt, 2023 | Body Mind Release, Loslaten, Over stress, angst en burn-out

De Helende Kracht van Kintsugi: Een hartverwarmend geschenk

De dagen zijn van samenzijn, reflectie en het geven van liefde aan degenen die het dichtst bij ons staan komen er weer aan. Dit jaar kun je een  uniek geschenk geven, een geschenk dat diep vanuit het hart komt en de kracht heeft om harten te helen: Kintsugi.

Kintsugi, een eeuwenoude Japanse kunstvorm, gaat over het repareren van gebroken aardewerk met lijm vermengd met poedervormig goud. Maar het gaat verder dan alleen fysieke reparatie. Het is een filosofie, een manier van denken die de schoonheid ziet in de gebroken stukken van ons leven.

De Schoonheid van barsten

In het leven ervaren we allemaal momenten van breuk en verdriet. Het kunnen verlies, pijn of uitdagingen zijn die ons hart doorbreken. Maar wat als we deze breuken niet als zwakte beschouwen, maar als een kans voor groei? Dat is precies waar Kintsugi over gaat.

Wanneer aardewerk wordt gebroken en hersteld met goud, worden de barsten niet verborgen. In plaats daarvan worden ze benadrukt en gevierd als een deel van de ervaringen van het leven. Het resultaat is vaak een nog mooier en unieker kunstwerk dan voorheen.De ervaringen van breuk en herstel kan je hart sterker maken en een unieke schoonheid geven.

Een geschenk voor jezelf of een geliefde

Ik nodig je uit om de kracht van Kintsugi te leren kennen en jezelf of iemand anders een hart te schenken. Een Kintsugi-hart, gemaakt van keramiek en door jou versierd met prachtig goud, symboliseert de kracht van heling en de schoonheid van onze littekens.

Met het hart komt ook een begeleide sessie, het Hartritueel. Dit ritueel is een diepgaande ervaring die je zal helpen om de helende kracht van Kintsugi te begrijpen en toe te passen.

Het Hartritueel

Het Heart Ritual van Open Your Heart Studio is een ervaring die je meeneemt op een innerlijke reis naar de diepten van je hart. Hier is een kort overzicht van wat je kunt verwachten:

  1. Voorbereiding: Je ontvangt je eigen keramieken hart, een kunstwerk op zich, en enkele begeleidende materialen om je voor te bereiden op de reis. Je mag je eigen kleur hart kiezen. 

  2. Verbinding met je Hart: Je begint met een oefening om diep in je hart te duiken, weg van het denken en in het voelen.

  3. Het Breken van het Hart: In een symbolische handeling breek je het keramieken hart, wat het loslaten van oude pijn vertegenwoordigt.

  4. Reflectie en Herstel: Je reflecteert op de momenten in je leven die je hebben geraakt, op de ‘barsten’ in je hart. Samen zullen we deze ‘barsten’ omzetten in ‘goud’.

  5. Jouw kracht herkennen: Je erkent je eigen kracht als een bewijs van je veerkracht in het leven. Dit is waar echte transformatie plaatsvindt.

  6. Een verlicht Hart: Na het helen zul je een gevoel van bevrijding ervaren, zoals de barsten van het keramiek die nu schitteren met goud.

  7. Diepe verbinding: Je zult een magische en helende verbinding met je eigen hart voelen, wat de basis vormt voor een leven vanuit liefde.

Dit alles komt samen in een hartverwarmende ervaring die je niet alleen voor jezelf kunt doen, maar ook kunt schenken aan iemand anders. Het is een geschenk dat diep vanuit het hart komt en de kracht heeft om harten te helen, net zoals Kintsugi gebroken aardewerk kan transformeren tot een kunstwerk van prachtige imperfecties.

Schenk met je hart een hart dat straalt met gouden barsten – een symbool van kracht, veerkracht en schoonheid. Het is een geschenk dat de ontvanger eraan herinnert dat de ‘barsten’ in het leven ons niet definiëren, maar ons juist uniek en mooi maken. Het is een geschenk van liefde en heling, perfect voor de feestdagen en voor elke dag van het jaar.

Wil je alleen komen of met een groep? In overleg is alles mogelijk.

Over mij

Blogs. Ik schrijf ze om voor jou herkenning te creëren. Schrijven helpt mij voor mezelf om gedachten op een rijtje te zetten. Teruglezen geeft mij vaak nieuwe inzichten. Daarom zet ik het als gecertificeerd e-coach ook in bij sommige trajecten. Een dagboek dat terug praat.

Gerelateerde artikelen

Overwinnen van terughoudendheid: De weg naar groei en vrijheid

Overwinnen van terughoudendheid: De weg naar groei en vrijheid

Overwinnen van Terughoudendheid: Een Gids naar Groei en Vrijheid

Leer hoe je terughoudendheid kunt overwinnen en stappen kunt zetten naar persoonlijke groei en vrijheid. Ontdek hoe je die innerlijke stem die je tegenhoudt kunt aanpakken en de kracht kunt vinden om angst en trauma te overwinnen. Ontdek waarom het tijd is om terughoudendheid niet langer de baas over je leven te laten zijn en hoe je een leven kunt leiden vol groei en zelfontwikkeling. Leer hoe je stap voor stap die terughoudendheid kunt overwinnen en jezelf kunt bevrijden om te zijn wie je werkelijk wilt zijn.

lees verder
Wanneer was ik voor het laatst blij?

Wanneer was ik voor het laatst blij?

En toen was daar dat theezakje dat aan me vroeg: wanneer was jij voor het laatst echt blij? In mijn drukte viel ik ineens stil. Wanneer was ik blij? Echt blij???? Ik kon het oprecht niet zeggen. Zelfs toen mijn kat na negen maanden gevonden werd op vijftien kilometer afstand van huis lag er een schaduw over m’n blijdschap. Door alles wat ik had meegemaakt. De klik van de waterkoker haalde mij uit m’n gepeins. Ik zette thee en besloot dat het even klaar was. De telefoon ging, appjes stroomden binnen en een SMS dat ik voicemail had negeerde ik. Nu was ik even aan de beurt. Met een mega groot glas thee zakte ik op de bank.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin