Selecteer een pagina

Trauma ….. vertel me er (niet) van

Mijn levensverhaal zou zomaar het jouwe kunnen zijn.

Mijn verhaal ik vertel het je.

Trauma, een zwaar woord waar ook ik niet van wilde horen. En toch ben ik erdoorheen gegaan. Net als ieder mens heb ik dingen meegemaakt die een plek moesten vinden.
De meest harde klap kreeg ik rond mijn dertigste. Binnen drie maanden verloor ik plotseling een vriendin en mijn vader. Beiden in mijn bijzijn. Zonder waarschuwing en onverwachts.
Door de heftige gevoelens die hierdoor vrij kwamen te negeren en weg te stoppen kwam ik in een neerwaartse spiraal terecht. Maar ik had haast. Moest door. Werk, privé het stond niet stil. Er werd op mij gerekend. Tot mijn lichaam letterlijk ziek werd. Ik kon geen eten meer verdragen en werd zo gedwongen naar de huisarts te gaan. Die was niet verbaasd en stuurde me door. De diagnose: PTSS kwam als een mokerslag. Dàt liet ik mij niet overkomen. Toen al voelde ik niet veel voor oeverloos praten. Ik kwam na overleg bij de toen nog nieuwe behandelmethode EMDR terecht. Dat hielp mij de scherpe kanten van mijn trauma te halen en ik kon relatief snel weer door. Echter bij nieuwe stressvolle gebeurtenissen stak mijn makke zoals ik dat noemde de kop weer op. Mijn zoektocht ging verder. Zo kwam ik terecht bij BMR (Body Mind Release). Daar heb ik geleerd niet op te bergen maar op te ruimen. Weg te gooien. En dat heeft mij geholpen.
De zoektocht heeft ertoe geleid dat ik naast mijn opleidingen voor manager ik meer en meer geïntrigeerd raakte door de menselijke psyche en ik werd nieuwsgierig naar hoe je dingen verwerken kunt.
Hierdoor heb ik mij door de jaren heen ontwikkeld tot trauma consulent. Ik begeleid mensen die door soms ernstige gebeurtenissen vastlopen in hun leven. Denk hierbij aan overlijden door ongeluk of ziekte. Maar ook door een overval, beroving. En wat dacht je van een scheiding? Het laatste jaar komen er ook steeds meer cliënten bij die op hun werk of privé geraakt zijn door Corona. Ongelooflijk hoe dit mensen aan kan grijpen. Ik ervaar het als mooi en zinvol werk.
Het stemt mij dankbaar als ik mensen weer een stukje op weg mag helpen. Dit doe ik naast mijn eigen praktijk. Ik ben van het doorpakken. Stilstaan mag om richting te bepalen. Daarna geef ik je graag handvatten zodat je weer zelf weer aan het roer komt te staan. Een andere manier van in het leven staan. Dat geef ik je graag mee.

Volg mij op Social Media:

HBO coaching en counseling

Deze opleiding heeft mij een mooie basis gegeven om te starten met mijn werk als traumaconsulent. Alle facetten zijn aan bod geweest en hebben mij geholpen richting te vinden in waar mijn hart naar uit ging.

Medische basiskennis

Zonder gedegen medische basiskennis is het denk ik niet mogelijk om een goed therapeut te zijn. Immers lichaam en geest staan nauw met elkaar in verband. Zo was mijn etensstoornis er niet één van mijn lichaam maar van mijn geest.

Body Mind Release therapeut

Deze opleiding was voor mijn een feest van herkenning. Hij nodige mij uit om op onderzoek bij mezelf te gaan. Het gekwetste stuk nam direct mijn roer uit handen maar gedurende de vaart leerde ik zelf weer te sturen.

Hoe klanten mij ervaren

Door het traject bij Katja heb ik mijn vrijheid weer terug. Ik had een ongeluk zien gebeuren en durfde daarna niet meer naar buiten. Ik bleef dat maar in mezelf herhalen en toen ging ik het zelf ook geloven. Mijn eerste sessie was online. Maar de tweede heb ik bij Katja in de praktijk gedaan. Ik had mijn vrijheid terug!

Jennifer

Trauma cliënt

Wil jij samen met mij werken aan een oplossing voor jouw probleem?

Maak dan hier jouw gratis afspraak