Home » Geen categorie » Je hart in een doosje doen

Je hart in een doosje doen

door | 1 dec, 2022 | Geen categorie, Loslaten

Je hart in een doosje doen. Ingepakt in vloeipapier zodat het niet kan breken en beschermd wordt tegen kwaad en schade van buitenaf. Wat zou dat fijn zijn.Ik heb het ook vaak gewild. Talloze keren werd ik gekwetst, op mijn hart getrapt, bedrogen door mensen die ik vertrouwde. Na de zoveelste keer gekrenkt worden wilde ik mijn hart in een doosje doen. Beschermen tegen de boze buitenwereld. Maar ik merkte dat het me ook weerhield van open staan voor liefde en warmte. Vertrouwen in mensen die het wel goed met me voorhadden liet ik niet meer toe. Ik merkte dat ik steeds meer afhankelijk werd van mensen negatief of positief. Zij bepaalden of ik blij was of verdrietig. Ik keek alleen nog maar wat anderen van mij vonden of wilden. Was druk met plezieren van anderen terwijl ik steeds verder van mezelf verwijderd raakte. En ik had het eerst niet eens door.Tot het moment dat de kerstboom weer opgetuigd moest worden. Doelloos stond ik met de takken en ballen in m’n hand. Wat kon mij kerst schelen? Waarom weer voor een paar weken die rommel van zolder? En toen schrok ik. Ik die met kerst altijd genoot, meestal als eerste van de buurt alles versierd had wilde geen kerst. Ik was er verdrietig van. Hoever kon ik nog wegzakken?Ik keek eens in de spiegel. Ik zag een gezicht zonder vreugde. Ogen die niet meer straalden, maar wezenloos naar het leven dat aan me voorbij ging staarden.Ik nam een besluit. Ik had nauwelijks vakantiedagen opgenomen en er stonden ook nog meer dan honderd overuren. Ik ging zitten en zette een groot rood kruis door de maand december. Afspraken werden verzet, de wereld draait immers na 1 januari ook nog. Het was tijd voor mezelf. Ik ging hulp zoeken. Mijn keus viel op de BMR methode.De Body Mind Release methode leert je loslaten wat je belemmert. Beperkende gevoelens, en overtuigingen die je met je meedraagt bepalen voor het grootste deel hoe jij je voelt, denkt, handelt en reageert in jouw leven. Het bepaalt of iets wel of niet lukt, of jij succesvol bent en wat jij als persoon uitstraalt en aantrekt. In zes tot acht weken krijg je meer energie en ben je in staat te groeien. De methode leert je stap voor stap dat wat stress veroorzaakt en in stand houdt los te laten. Ik help je de glans in je leven weer terug te brengen. Het kan namelijk. Als je het zelf wilt en met een beetje hulp van mij.Neem vrijblijvend contact met me op. Het eerste gesprek is altijd gratis en verplicht je tot niets!

Over mij

Blogs. Ik schrijf ze om voor jou herkenning te creëren. Schrijven helpt mij voor mezelf om gedachten op een rijtje te zetten. Teruglezen geeft mij vaak nieuwe inzichten. Daarom zet ik het als gecertificeerd e-coach ook in bij sommige trajecten. Een dagboek dat terug praat.

Gerelateerde artikelen

Wanneer was ik voor het laatst blij?

Wanneer was ik voor het laatst blij?

En toen was daar dat theezakje dat aan me vroeg: wanneer was jij voor het laatst echt blij? In mijn drukte viel ik ineens stil. Wanneer was ik blij? Echt blij???? Ik kon het oprecht niet zeggen. Zelfs toen mijn kat na negen maanden gevonden werd op vijftien kilometer afstand van huis lag er een schaduw over m’n blijdschap. Door alles wat ik had meegemaakt. De klik van de waterkoker haalde mij uit m’n gepeins. Ik zette thee en besloot dat het even klaar was. De telefoon ging, appjes stroomden binnen en een SMS dat ik voicemail had negeerde ik. Nu was ik even aan de beurt. Met een mega groot glas thee zakte ik op de bank.

lees verder
Het gesprek tussen hoofd en hart

Het gesprek tussen hoofd en hart

Bijna 38 was ik toen mijn hart begon te spreken. Het was wakker geschud na jarenlang door het hoofd te zijn geleid. Mijn hart had heel even echte liefde gevoeld en wilde die houden. Het voelde warm en fijn. Maar mijn hart was gekwetst. Gekwetst door het leven, door mensen. Daarom had mijn hoofd besloten nooit meer liefde toe te laten. Liefde deed immers zeer. ALTIJD. Mijn hoofd had een muur opgebouwd rond mijn hart. Om het te beschermen. Heel zorgzaam en lief van mijn hoofd maar eigenlijk had ik er nooit om gevraagd. Toch vond mijn hoofd dat het beter was zo. Geen hartzeer meer. Hoe fijn was dat?

lees verder
Dat stemmetje: DAT KUN JIJ NIET!

Dat stemmetje: DAT KUN JIJ NIET!

En dan vanuit het niets was hij er weer. Altijd in de vroege ochtend op de rand van m’n bed. Dat stemmetje, soms vlak voor een training, soms dagen eerder. Hij fluisterde: dit keer komen ze erachter dat je het helemaal niet kunt. Wie ben jij nou helemaal? Wedden dat ze het meteen zien als je je mond open doet. Loser!

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin