Selecteer een pagina
Home » Geen categorie » Je hart in een doosje doen

Je hart in een doosje doen

door | 1 dec, 2022 | Geen categorie, Loslaten

Je hart in een doosje doen. Ingepakt in vloeipapier zodat het niet kan breken en beschermd wordt tegen kwaad en schade van buitenaf. Wat zou dat fijn zijn.Ik heb het ook vaak gewild. Talloze keren werd ik gekwetst, op mijn hart getrapt, bedrogen door mensen die ik vertrouwde. Na de zoveelste keer gekrenkt worden wilde ik mijn hart in een doosje doen. Beschermen tegen de boze buitenwereld. Maar ik merkte dat het me ook weerhield van open staan voor liefde en warmte. Vertrouwen in mensen die het wel goed met me voorhadden liet ik niet meer toe. Ik merkte dat ik steeds meer afhankelijk werd van mensen negatief of positief. Zij bepaalden of ik blij was of verdrietig. Ik keek alleen nog maar wat anderen van mij vonden of wilden. Was druk met plezieren van anderen terwijl ik steeds verder van mezelf verwijderd raakte. En ik had het eerst niet eens door.Tot het moment dat de kerstboom weer opgetuigd moest worden. Doelloos stond ik met de takken en ballen in m’n hand. Wat kon mij kerst schelen? Waarom weer voor een paar weken die rommel van zolder? En toen schrok ik. Ik die met kerst altijd genoot, meestal als eerste van de buurt alles versierd had wilde geen kerst. Ik was er verdrietig van. Hoever kon ik nog wegzakken?Ik keek eens in de spiegel. Ik zag een gezicht zonder vreugde. Ogen die niet meer straalden, maar wezenloos naar het leven dat aan me voorbij ging staarden.Ik nam een besluit. Ik had nauwelijks vakantiedagen opgenomen en er stonden ook nog meer dan honderd overuren. Ik ging zitten en zette een groot rood kruis door de maand december. Afspraken werden verzet, de wereld draait immers na 1 januari ook nog. Het was tijd voor mezelf. Ik ging hulp zoeken. Mijn keus viel op de BMR methode.De Body Mind Release methode leert je loslaten wat je belemmert. Beperkende gevoelens, en overtuigingen die je met je meedraagt bepalen voor het grootste deel hoe jij je voelt, denkt, handelt en reageert in jouw leven. Het bepaalt of iets wel of niet lukt, of jij succesvol bent en wat jij als persoon uitstraalt en aantrekt. In zes tot acht weken krijg je meer energie en ben je in staat te groeien. De methode leert je stap voor stap dat wat stress veroorzaakt en in stand houdt los te laten. Ik help je de glans in je leven weer terug te brengen. Het kan namelijk. Als je het zelf wilt en met een beetje hulp van mij.Neem vrijblijvend contact met me op. Het eerste gesprek is altijd gratis en verplicht je tot niets!

Over mij

Blogs. Ik schrijf ze om voor jou herkenning te creëren. Schrijven helpt mij voor mezelf om gedachten op een rijtje te zetten. Teruglezen geeft mij vaak nieuwe inzichten. Daarom zet ik het als gecertificeerd e-coach ook in bij sommige trajecten. Een dagboek dat terug praat.

Gerelateerde artikelen

Wanneer was ik voor het laatst blij?

Wanneer was ik voor het laatst blij?

En toen was daar dat theezakje dat aan me vroeg: wanneer was jij voor het laatst echt blij? In mijn drukte viel ik ineens stil. Wanneer was ik blij? Echt blij???? Ik kon het oprecht niet zeggen. Zelfs toen mijn kat na negen maanden gevonden werd op vijftien kilometer afstand van huis lag er een schaduw over m’n blijdschap. Door alles wat ik had meegemaakt. De klik van de waterkoker haalde mij uit m’n gepeins. Ik zette thee en besloot dat het even klaar was. De telefoon ging, appjes stroomden binnen en een SMS dat ik voicemail had negeerde ik. Nu was ik even aan de beurt. Met een mega groot glas thee zakte ik op de bank.

lees verder
De ballast in je rugzak

De ballast in je rugzak

Heb jij al eens gekeken wat er in je geestelijke rugzak zit? Zet hem eens voor je en gooi je hem leeg. Schrik jij ook van wat je er allemaal aan geestelijke ballast in bewaart? Hoe fijn zou het zijn als je al die ballast eens uit gaat sorteren. Als een zolderkamer die te lang dicht is geweest. Wegdoen wat overbodig is, troep die je eigenlijk kwijt wil maar waar je nog geen afscheid van kunt of durft te nemen. Maar het ligt wel in de weg. Het geeft je meteen de kans het mooie goed te verpakken en te bewaren.

lees verder
Feestdagen stress? Voor mij niet meer.

Feestdagen stress? Voor mij niet meer.

Feestdagenstress? Voor mij niet (meer)

Nu Corona naar de achtergrond verdwijnt flitst de stress die feestdagen heet weer door mijn hoofd. Ik denk aan hoe het voor Corona ging. Dát wil ik dus echt niet meer. Ik haal mijn oude draaiboek weer uit de kast. Mogelijk dat jij er ook iets aan hebt.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin