Home » Over stress, angst en burn-out » Overwinnen van terughoudendheid: De weg naar groei en vrijheid
Persoon die een berg beklimt, symboliseert het overwinnen van terughoudendheid en het bereiken van persoonlijke groei.

Overwinnen van terughoudendheid: De weg naar groei en vrijheid

door | 8 mei, 2024 | Over stress, angst en burn-out

Terughoudendheid. Het is als die kleine stem die fluistert in je oor, die je vertelt dat je beter kunt blijven waar je bent. Het is die bekende angst die je tegenhoudt om een stap in het onbekende te zetten. Maar laten we eerlijk zijn, blijven waar je bent brengt je niet verder. Hoe zou het zijn die terughoudendheid onder ogen te zien en de kracht te vinden om er doorheen te breken.

We kennen allemaal wel dat gevoel van terughoudendheid. Het is als een veilige cocon waarin we ons verschuilen, weg van de onzekerheden en uitdagingen van het leven. Maar juist in die terughoudendheid schuilt de echte uitdaging. Het is de angst om te falen, om gekwetst te worden, om niet goed genoeg te zijn. Maar wat als ik je vertel dat juist door die terughoudendheid te overwinnen, er een wereld van mogelijkheden voor je opengaat?

Ik begrijp het, het is niet gemakkelijk. Die kleine krijser die roept dat je moet blijven waar je bent, lijkt soms wel de baas over ons leven. Maar laten we die stem eens een halt toeroepen en luisteren naar ons eigen innerlijke weten. Ja, het kan eng zijn om de confrontatie aan te gaan met onze angsten en trauma’s. Maar alleen door ze onder ogen te zien, kun je ze overwinnen en echt vrij zijn.

Misschien herken je het wel: die constante twijfel, die stem die zegt dat je het niet waard bent, dat je het niet kunt. Maar ik zeg je, je bent sterker dan je denkt. Je hebt de kracht binnen in je om die terughoudendheid te overwinnen en stappen te zetten naar een leven vol groei en vrijheid.

Het is tijd om die terughoudendheid niet langer de baas te laten zijn. Ik wil je helpen die kleine krijser het zwijgen opleggen en de weg  te vrijmaken voor groei en ontwikkeling. Ja, het zal moeilijk zijn. Ja, het zal eng zijn. Maar geloof me, de beloning aan de andere kant is het allemaal waard.

Durf jij die terughoudendheid overwinnen, stap voor stap, dag na dag. Je  angsten en trauma’s te omarmen als deel van wie je bent, maar niet als de baas over je leven. Want alleen door die terughoudendheid te overwinnen, kunnen je echt vrij zijn om te zijn wie je wil zijn.

Over mij

Blogs. Ik schrijf ze om voor jou herkenning te creëren. Schrijven helpt mij voor mezelf om gedachten op een rijtje te zetten. Teruglezen geeft mij vaak nieuwe inzichten. Daarom zet ik het als gecertificeerd e-coach ook in bij sommige trajecten. Een dagboek dat terug praat.

Gerelateerde artikelen

Wat is angst

Angst is een natuurlijke, belangrijke en nuttige functie. Wanneer je geconfronteerd wordt met iets gevaarlijks, zorgt angst ervoor dat het lichaam in staat van paraatheid wordt gebracht. Hierdoor kan besloten worden of het gevaar ontweken of bestreden moet worden; de zogenaamde vlucht- of vechtreactie. Deze staat van paraatheid zorgt voor allerlei lichamelijke reacties.

lees verder
10 Manieren om je angst te beteugelen

10 Manieren om je angst te beteugelen

Of het nu faalangst, succesangst of zelfs angst voor angst is. We hebben allemaal wel eens last van angst en het kan een echt struikelblok zijn dat je ervan weerhoudt om echt vrij te leven. Wist je dat je angst in bedwang kunt houden? Er zijn verschillende manieren om angst te overwinnen
Hier zijn mijn tien tips.

lees verder

Laat angst je leven niet beheersen

Een angstig gevoel is niet een teken dat er iets gevaarlijks gaat gebeuren. Als je angstige gevoelens tegen wil gaan, moet je stoppen met ze te vermijden
Het is niet nodig om van je angsten af te komen, het is belangrijk dat je je angsten leert een plek te geven.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin