Home » Body Mind Release » Achter de filters: De illusie van geluk op Social Media
Achter de Filters: De illusie van geluk op Social Media

Achter de filters: De illusie van geluk op Social Media

door | 3 jan, 2024 | Body Mind Release

     

Achter de Filters

De illusie van geluk op Social Media De wereld van filters, perfectie en schijnbaar onbegrensd geluk – ook wel bekend als social media. We scrollen door onze feeds en worden geconfronteerd met een overvloed aan stralende glimlachen, perfecte vakanties en succesvolle momenten. Terwijl we onszelf vergelijken met deze schijnbare perfectie, vraagt de prangende vraag zich aan ons op: “Hoe kan ik dat geluk bereiken?”

Maar is het geluk dat we zien op social media wel zo echt? De grimas  achter de glimlach Achter elk gepolijst plaatje schuilt een verhaal dat zelden wordt verteld. Wat we zien, is het eindresultaat van zorgvuldige selectie en het juiste moment. Vaak nog wat aangedikt met woorden om het toch maar zo perfect mogelijk te laten lijken. Het is belangrijk om te onthouden dat niemand ontsnapt aan de uitdagingen en moeilijkheden van het leven, ongeacht hoe perfect hun Instagram-grid eruitziet. De onzichtbare strijd Veel mensen die mij benaderen, worstelen met het idee dat anderen een gelukkiger leven leiden. Ze vragen zich af waarom ze zelf niet dat niveau van succes en geluk kunnen bereiken. Het is een vicieuze cirkel van vergelijken en zichzelf tekort doen, allemaal gebaseerd op een selectief beeld dat wordt gepresenteerd op social media.

De vraag die je jezelf mag stellen In plaats van  te  verdrinken in de schijnbare perfectie van anderen, is het cruciaal om jezelf  af te vragen: “Is dit wel echt?” Social media vertelt niet het hele verhaal. Het zijn momentopnames, geen continue realiteit. Het vergelijken van ons dagelijks leven met de zorgvuldig samengestelde hoogtepunten van anderen is een recept voor ongeluk.

Bewustwording:

Erken dat social media een gefilterde realiteit toont en dat niemands leven perfect is. Mindful scrollen Wees selectief met wat je bekijkt en stel jezelf de vraag hoe het je echt doet voelen. Wat betekenen de woorden succes en geluk voor jou Definieer je eigen maatstaven voor succes en geluk los van wat anderen lijken te hebben. Echte verbindingen Investeer in echte relaties en verbindingen. Social media biedt slechts een glimp van iemands leven, terwijl echte verbinding diepgang en begrip biedt. Wees lief voor jezelf Accepteer dat je niet alles perfect hoeft te doen. Het is oké om uitdagingen te hebben en daarvan te leren.

Tot slot

De schijn van geluk op social media kan een verstikkende greep op ons welzijn hebben. Het is van vitaal belang om je bewust te zijn van deze illusie en jezelf de ruimte te geven om je eigen pad te bewandelen. Geluk is niet gevonden in perfectie, maar in het omarmen van je eigen reis met alle ups en downs. Dus, als je jezelf betrapt op de vergelijkingsspiraal, herinner jezelf eraan dat achter elke glimlach een onverteld verhaal schuilt en dat jouw reis, hoe hobbelig ook, waarde en betekenis heeft.

Over mij

Blogs. Ik schrijf ze om voor jou herkenning te creëren. Schrijven helpt mij voor mezelf om gedachten op een rijtje te zetten. Teruglezen geeft mij vaak nieuwe inzichten. Daarom zet ik het als gecertificeerd e-coach ook in bij sommige trajecten. Een dagboek dat terug praat.

Gerelateerde artikelen

Reflecties in anderen: Een spiegel van zelfontdekking

Reflecties in anderen: Een spiegel van zelfontdekking

In ons dagelijks leven zien we vaak anderen als een spiegel waarin we onszelf weerspiegeld zien. Het is fascinerend hoe we zowel positieve als negatieve eigenschappen in anderen kunnen herkennen. Maar de ware ironie ligt in het feit dat deze herkenning alleen plaatsvindt omdat we diezelfde eigenschappen al in onszelf dragen. Hoe we omgaan met deze reflecties is een diepgaande reis naar zelfontdekking en persoonlijke groei.

lees verder

Voorkom een burn-out!

Het Body Mind Release voorkom een BURN-OUT traject biedt JOU:
– Niet praten over problemen maar gerichte aanpak oorzaak van klachten.
– Je krijgt bewustwording over de innerlijke oorzaak van jouw levensklachten.
– Je hoeft niet om te gaan met je burn-out. Ik leer jou de innerlijke oorzaak gericht aan te pakken.

lees verder

Praten helpt niet, doen wel!

Wanneer ga je naar de dokter? Laatst was er op het nieuws dat steeds meer en steeds vaker jonge mensen in meer of mindere mate naar de huisarts stappen om doorverwezen te worden naar een psycholoog. Men heeft geen tijd voor sombere gedachten. Op social media zie je bijna alleen maar positieve dingen. Ben jij dan de enige die met sombere gedachten rondloopt? Wat denk je zelf!

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin