Home » Trauma » Trauma: De meester van verwarring in jouw leven
Leer hoe trauma jouw leven niet hoeft te beheersen

Trauma: De meester van verwarring in jouw leven

door | 30 nov, 2023 | Body Mind Release, Loslaten, Trauma

Inleiding: Wist je dat er een meester van verwarring in jouw leven kan rondsluipen? Het draagt de naam ‘trauma,’ en het is de koning van het vermommen. Laat me je meenemen in de wonderlijke wereld van dit meesterlijke fenomeen.

Trauma’s Sluwe Gezicht: Trauma is sluw. Het verstopt zich achter jouw glimlach, achter die fonkelende ogen, en zelfs achter ogenschijnlijk normale dagen. Maar onder dat oppervlak, in de schaduw, liggen onverwerkte emoties en littekens die je dag in, dag uit beïnvloeden.

De tastbare impact: Trauma heeft de macht om jouw gedachten, emoties, en gedrag volledig overhoop te gooien. Het kan leiden tot angst, depressie, verslavingen en het verknallen van relaties. Misschien heb je trauma nog niet eens gelinkt aan de gebeurtenissen uit jouw verleden.

Van kleine schokjes tot langdurige kwelling: Trauma komt in allerlei vormen en maten. Het kan voortkomen uit één schokkende gebeurtenis, maar ook sluipend ontstaan door jaren van emotionele mishandeling. Het kan enkelvoudig zijn, of complexe vormen aannemen die zich gedurende vele jaren opstapelen.

Tijd om voor jezelf te zorgen: Het erkennen en aanpakken van trauma is een daad van zelfzorg en moed. Het begint met het onder ogen zien van jouw pijn, het zoeken naar  hulp, en de bereidheid om te helen.

De weg naar bevrijding: Je hebt de kracht om de verwarring van trauma te ontrafelen. Het begint met het erkennen van de pijn, het zoeken van hulp, en het geven van jezelf de tijd om te helen. Je kunt regisseur worden van jouw verhaal, zonder te worden gegijzeld door het verleden.

Conclusie: Laat trauma niet langer de meester van verwarring in jouw leven zijn. Zoek naar heling, veerkracht, en welzijn. Ontwar de verwarring, en creëer een nieuw hoofdstuk vol met de vrijheid om jouw leven te regisseren, vrij van de schaduwen van jouw verleden. Je hebt het in je om te bevrijden wat verward was.

Over mij

Blogs. Ik schrijf ze om voor jou herkenning te creëren. Schrijven helpt mij voor mezelf om gedachten op een rijtje te zetten. Teruglezen geeft mij vaak nieuwe inzichten. Daarom zet ik het als gecertificeerd e-coach ook in bij sommige trajecten. Een dagboek dat terug praat.

Gerelateerde artikelen

Reflecties in anderen: Een spiegel van zelfontdekking

Reflecties in anderen: Een spiegel van zelfontdekking

In ons dagelijks leven zien we vaak anderen als een spiegel waarin we onszelf weerspiegeld zien. Het is fascinerend hoe we zowel positieve als negatieve eigenschappen in anderen kunnen herkennen. Maar de ware ironie ligt in het feit dat deze herkenning alleen plaatsvindt omdat we diezelfde eigenschappen al in onszelf dragen. Hoe we omgaan met deze reflecties is een diepgaande reis naar zelfontdekking en persoonlijke groei.

lees verder
De ballast in je rugzak

De ballast in je rugzak

Heb jij al eens gekeken wat er in je geestelijke rugzak zit? Zet hem eens voor je en gooi je hem leeg. Schrik jij ook van wat je er allemaal aan geestelijke ballast in bewaart? Hoe fijn zou het zijn als je al die ballast eens uit gaat sorteren. Als een zolderkamer die te lang dicht is geweest. Wegdoen wat overbodig is, troep die je eigenlijk kwijt wil maar waar je nog geen afscheid van kunt of durft te nemen. Maar het ligt wel in de weg. Het geeft je meteen de kans het mooie goed te verpakken en te bewaren.

lees verder
Wanneer was ik voor het laatst blij?

Wanneer was ik voor het laatst blij?

En toen was daar dat theezakje dat aan me vroeg: wanneer was jij voor het laatst echt blij? In mijn drukte viel ik ineens stil. Wanneer was ik blij? Echt blij???? Ik kon het oprecht niet zeggen. Zelfs toen mijn kat na negen maanden gevonden werd op vijftien kilometer afstand van huis lag er een schaduw over m’n blijdschap. Door alles wat ik had meegemaakt. De klik van de waterkoker haalde mij uit m’n gepeins. Ik zette thee en besloot dat het even klaar was. De telefoon ging, appjes stroomden binnen en een SMS dat ik voicemail had negeerde ik. Nu was ik even aan de beurt. Met een mega groot glas thee zakte ik op de bank.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin