Als loslaten je enige optie is voor rust, kracht en groei.

Praten, niets doen en pillen hebben je niet verder geholpen.
E

Stress, spanning, onrust, burn-out

Voel je je overweldigd door stress, burn-out, onrust of spanning? Er is verandering mogelijk. Als je jezelf in deze klachten herkent, ben je al een belangrijke stap dichter bij heling en bevrijding. Ontdek hoe ik je kan ondersteunen op je reis naar innerlijke rust en welzijn. Je bent niet alleen, en er is hulp beschikbaar.

E

Angsten, onzekerheid, paniekaanvallen

Durf je de straat niet meer op, twijfel je constant aan jezelf, raak je in paniek als dingen niet gaan zoals gepland, heb je een negatief zelfbeeld en pieker je constant? Heb je onverwerkte (jeugd) trauma’s?

E

Fysieke en psychische klachten

Ervaar je lichamelijke pijnen zoals in je schouders en/of rug? Heb je last van maag- of darmklachten, hoofdpijn, spierpijn en andere fysieke klachten? Merk je een vol hoofd, tintelingen, ruis in je hoofd en lukt het niet de oorzaak te vinden?

Loslaten van emotionele ballast (trauma):

Heeft doelloos ronddobberen, praten, klagen en pillen je niet verder geholpen?

Je wilt je bevrijden van de ballast die je met je meedraagt in je herinneringen en die achterlaten waar ze thuishoren: in het verleden. Kortom, je wilt je eigen koers bepalen.

Je wilt niet langer praten en steeds weer herinnerd worden aan wat je hebt doorgemaakt. Je wilt niet omgaan met de situatie, maar loslaten. En dat mag niet te lang duren, want je hebt het al druk genoeg.

Daarom gaan jij en ik gericht aan de slag om jouw emotionele ballast (trauma) achter je te laten en de ruimte die daar ontstaat te vullen met positieve gevoelens. Hiervoor gebruiken we onder andere de Body Mind Release methode, een beproefde methode waarmee duurzame en blijvende positieve resultaten worden geboekt.

Het resultaat is dat jij het trauma nog herinnert, maar dan zonder de negatieve lading die jouw leven ontwricht.

” Ik geef jou handvatten om je leven weer op orde te krijgen. We gaan niet praten maar doen!”

Ervaren door ervaring en opleiding. Ik ben er ook geweest

Helaas zijn trauma’s ook aan mij niet voorbij gegaan. Door de heftige gevoelens die hierdoor vrij kwamen te negeren en weg te stoppen, kwam ik in een neerwaartse spiraal terecht. Maar ik had haast. Moest door. Tot mijn lichaam letterlijk ziek werd. Ik kon geen eten meer verdragen en werd zo gedwongen naar de huisarts te gaan. Die was niet verbaasd en stuurde me door. De diagnose: PTSS kwam als een mokerslag. Dàt liet ik mij niet overkomen. Toen al voelde ik niet veel voor oeverloos praten en pillen. Ik kwam na overleg bij de toen nog nieuwe EMDR methode terecht. Dat hielp mij de scherpe kanten van mijn trauma te halen en ik kon relatief snel weer door. Echter bij nieuwe stressvolle gebeurtenissen stak mijn ongemak van niet kunnen eten de kop weer op. Inmiddels was ik coach en counselor en kwam ik in contact met verschillende soorten behandelmethoden. Eén die mij enorm aansprak was Body Mind Release. Niet pappen en nathouden en parkeren maar aanpakken en vol gas door! Niet meer weglopen of verstoppen maar doen!
Inmiddels ben ik alweer een aantal jaar erkend therapeut en kan ik mijn ervaring die ik opdoe als traumaconsulent en als therapeut mooi combineren bij de inzet van de begeleiding van mijn cliënten. Mijn levensmotto is: Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk wel dat ik het kan.

Binnen zes tot acht weken leer je loslaten en kun je in staat zijn krachtig in het leven te staan en dit ook vol te houden. We gebruiken hiervoor onder andere de Body Mind Release methode

Meer rust

Je krijgt meer rust in je lijf en in je hoofd. Je maakt je niet meer druk om de dingen die om je heen gebeuren.

Meer ontspannen

Je ervaart al snel minder gevoelens van stress en ontspant. Je gaat al snel beter slapen.

Geen angst

Je vrij voelen zonder belemmerende gevoelens en overtuigingen die je in hun greep houden.

Ervaringen van mijn klanten

Ik bruis!

Ik was altijd zo verschrikkelijk moe! Ik bleef maar in hetzelfde cirkeltje ronddraaien.

Bij Katja heb ik geleerd erbuiten te stappen en sindsdien gaat het beter. Ik ben zeker van mezelf en straal dat ook uit.

Eva, 36

Moeder en fulltime werkzaam

Niet meer “ziek”

Ik had steeds maar vage klachten. Veel hoofdpijn en lage rugpijnen. Bij ieder onderzoek kwam er weer niets uit. Ook jarenlange gesprekken boden geen oplossing.
Een traject bij Katja bracht mij binnen drie weken verlichting. Zo blij!

Ilona, 43

Alleenstaand en parttime werkzaam

Jij zet de eerst stap en dan….

Beloon ik jou voor je moed met een gratis intake. Dit doen we via beeldbellen, zoom of bij mij in de praktijk. Ik ben oprecht geïnteresseerd in jouw verhaal. Vaak komen er in dit gesprek al emoties omhoog. Geeft niets, hoort erbij. En vergeet niet…. Ik weet hoe spannend het is. In dit eerste gesprek geef ik jou de ruimte. Heb je daar belangstelling voor dan leg ik je uit welk traject we aan kunnen gaan. Wil je dat dan maken we een afspraak bij mij in de praktijk of online. Weer via beeldbellen of zoom. Ik stuur jou het benodigde werkboek en we gaan aan de slag met het loslaten van jouw trauma en we zetten er mooie en positieve gevoelens tegenover. Hoe fijn is dat?!

Jouw verhaal

€0

voor jou dus gratis!

Jij vertelt jouw verhaal:

Je verhaal of dat wat je meegemaakt hebben vertellen aan iemand die je niet kent. Iemand die objectief luistert, niet inkleurt en oprecht geïnteresseerd is in je verhaal. Dat krijg jij van mij.

Het resultaat: opluchting! Vaak lucht het mensen tijdens het eerste gesprek al op om te vertellen wat ze dwars zit of bezig houdt. Meestal krijgen cliënten tijdens dit gesprek al inzichten. Ik stel ook altijd vragen. Geef handvatten, maar nooit een oordeel.

Tijdsperiode: 1 tot ½ uur

Normale prijs per behandeling: €125

VOOR JOU DUS GRATIS!

Jij durft!

€575

in termijnen te voldoen indien gewenst

Traject dat helpt jouw lichaam te ontspannen (body release) en je geest te bevrijden van beperkende gevoelens en overtuigingen (mind release).

Loslaten voor meer ENERGIE en een ontspannen LICHAAM en GEEST

Zes tot acht sessies

In de praktijk of op afstand

Jouw investering: Twee maal ongeveer tien minuten per dag

Behandelen gekwetst stuk indien aanwezig

Mogelijk (deels) vergoed uit de (aanvullende) zorgverzekering

Bonus: Overzichtelijk werkboek met oefeningen en waar je je vorderingen bijhoudt

Nazorg of extra consult

€75

je kunt altijd terugkomen

Als je even van het pad dreigt te raken kun je altijd terugkomen om weer even de puntjes op de i te zetten.

Niet meer terugvallen in oude gewoontes maar snel ingrijpen om terugval te voorkomen

Het traject kun je combineren met andere zorg die je ontvangt. Ik raad je wel aan om zowel mij als je behandelend arts of psycholoog te informeren van waar je mee bezig bent. Het kan namelijk zo zijn dat de diverse behandelingen effect hebben op elkaar. Dit is en blijft echter jouw eigen beslissing. Ik zal in het kader van jouw privacy NOOIT informatie delen zonder jouw uitdrukkelijke toestemming.

Je bent hier nu toch….. Maak die afspraak. Hij is vrijblijvend en verplicht je tot niets.

Dus wil jij niet oeverloos praten over wat er is gebeurd maar er nu echt iets aan doen? Wil je in korte tijd resultaat en je leven terug? Ik ben er. Ook voor jou!

Wat je mogelijk graag zou willen weten

Hoe ziet een BMR traject eruit?

Tijdens de eerste sessie leren we elkaar beter kennen en kijken we of we met elkaar verder willen. We bespreken jouw klachten, leggen de vinger op de innerlijke oorzaak van deze klachten en we stellen een plan op  om tot het voor jou gewenste resultaat te komen.
Vervolgens leer jij gericht verkrampende gevoelens en beperkende overtuigingen zelfstandig los te laten.
Wekelijks bespreken we de vorderingen, krijg je nieuwe opdrachten. Na elke sessie weet jij wat jij de komende week zelfstandig mag doen, waarom en nog belangrijker: je komt een stap dichter bij je uiteindelijk doel.
Na ieder consult ga jij tweemaal daags gedurende vijf tot tien minuten aan de slag met het gericht loslaten van ballast en eventueel terughalen van jouw positieve gevoelens. Je zult merken dat dit prima te doen is. Vaak hoor ik dat cliënten al binnen twee weken minder gespannen zijn. Hoe fijn is dat?
Aan het eind van het traject leer jij jezelf zelfstandig te programmeren. Dit kun je je verdere leven gebruiken om verder tot bloei te komen.
En mocht je nu nog een keer ergens tegenaan lopen: dan ben ik er uiteraard voor jou.

Voor wie is een traject geschikt?

BMR is een laagdrempelige benadering van trauma of problemen die men in het dagelijks leven tegenkomt. BMR is niet geschikt voor psychiatrische stoornissen, ernstige verslavingen en crisissituaties. Hiervoor dient een andere vorm van hulpverlening te worden toegepast. Na stabilisatie van de situatie kan worden overgegaan op BMR.

Hoe reageer ik op een traject?

Dit verschilt van persoon tot persoon. Het kan zijn dat je in het begin een reactie krijgt van je lichaam dat in verzet gaat. Dat noemen we een gekwetst stuk. Dat is het deel dat heel graag wil dat jouw angsten in stand blijven, zodat je angst kan blijven regeren. Met respect voor die angst gaan we hem wel vertellen dat hij er mag zijn maar dat jij het roer overneemt en je eigen koers gaat varen.

Hoe zit het met het gebruik van mijn medicatie?

Je mag NOOIT je door een arts voorgeschreven medicatie onderbreken zonder overleg met je behandelend arts.

Wordt de behandeling vergoed?

Helaas zijn er met ingang van 2021 een aantal zorgverzekeringen die de vergoeding geschrapt hebben. Of het wel of niet vergoed wordt kun je overleggen met je zorgverzekering. Ik ben erkend HBO Natuurkudig Therapeut en in het bezit van het HBO diploma Medische Basiskennis.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dat ligt aan hoe snel we de vinger op de zere plek kunnen leggen en hoe groot het verzet is van het mogelijk gekwetste stuk in jou. In de praktijk zou je binnen drie maanden je veel beter kunnen voelen.

Ervaringen

Na een week had ik zomaar een hele nacht geslapen. Dat was al in maanden niet gebeurd. Vanaf dat moment voel ik me beter, sterker, rustiger.

Linda

Overwerkt en burnout verschijnselen

Ik had – ik denk misschien uit schaamte – niemand verteld dat ik bij Katja onder behandeling was. Maar na drie weken begonnen mijn collega’s vragen te stellen. Ik was veranderd. Minder gestrest. Toen wist ik: dit komt goed!

André

Marketeer

Durf jij de stap te maken en los te laten wat je tegenhoudt ten volle te leven?

Ik ga graag met je mee.